Τζίντζερ, σόγια, κόλιανδρος και μέλι για τη μαρινάδα, λίγο λάδι για το τηγάνισμα και… τα ωραιότερα μπριζολάκια που έχεις φάει τελευταία, είναι έτοιμα!

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας. Μετά από 4 λεπτά και αφού το μείγμα έχει αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα μπριζολάκια και τα περιχύνουμε με το μείγμα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς τα όσο το δυνατόν πιο συχνά ώστε να «πιάσει» παντού η μαρινάδα.
  2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, στραγγίζουμε τα μπριζολάκια ελαφρώς από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στο καυτό σκεύος (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις). Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. Ψήνουμε για 5 - 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά όση μαρινάδα χρειάζεται για να «καραμελώσει» το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για άλλα 5 - 8 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν ψηθεί και αποσύρουμε, διαφορετικά προσθέτουμε λίγη μαρινάδα επιπλέον και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  3. Συνοδεύουμε με: ψητές ή τηγανητές πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών