ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαουρτι, μουστάρδα και πάπρικαΧοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαουρτι, μουστάρδα και πάπρικα
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για το dry rub μπαχαρικών

Διαδικασία

Dry rub μπαχαρικών

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά σουβλάκια με dry rub μπαχαρικών και ξερά βερίκοκα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους χοιρινού και ανακατεύουμε, κάνοντας ένα καλό μασάζ για να απορροφήσουν τα αρώματα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε τα «φύλλα» μαραθόριζας και τα βερίκοκα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε ξανά το μπολ και αφήνουμε στην άκρη για άλλη 1 ώρα.
  5. Περνάμε το χοιρινό σε 8 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, βάζοντας ενδιάμεσα «φύλλα» μαραθόριζας και βερίκοκα.
  6. Αλείφουμε τα σουβλάκια καλά με ελαιόλαδο.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 20 λεπτά – υπολογίζουμε 5 λεπτά για καθεμία από τις τέσσερις πλευρές τους.
  3. Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τα κομμένα λάιμ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT