15'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 33'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για τις Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανο ξεκινάμε και Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό σκεύος και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
- Τις γυρίζουμε να βραχούν παντού.
- Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 - 6 ώρες να μαριναστούν.
- Τις γυρνάμε όσο πιο συχνά μπορούμε.
Οδηγίες ψησίματος
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο 30 - 40 λεπτά πριν από το ψήσιμο.
- Τις σκουπίζουμε με χαρτί για να απομακρύνουμε τα στερεά υλικά.
- Τη μαρινάδα την κρατάμε.
- Τις λαδώνουμε ελαφρώς.
- Είτε τις ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά στην αρχή να είναι δυνατή, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, και μετά χαμηλή (με τακτικά γυρίσματα), ώστε να ψηθούν.
- Είναι προτιμότερο να τις ψήσουμε στη σχάρα (και όχι σε πλάκα), για να στάζουν τα λίπη.
- Κατά το ψήσιμο τις αλείφουμε με τη μαρινάδα.
Η δοκιμή μας
- Χρειάστηκαν -τόσο στη θράκα όσο και στην ψησταριά υγραερίου 18,7 KW- 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά και μετά 8 - 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με τακτικά γυρίσματα.
- Περίπου 15 - 20 λεπτά συνολικά.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ζεστές.
- Τις πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.