Γιατί ο ορισμός του μπάρμπεκιου είναι οι χοιρινές μπριζόλες!
15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: για 6 μπριζόλες
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Μαρινάρισμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό σκεύος και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
- Τις γυρίζουμε να βραχούν παντού.
- Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 - 6 ώρες να μαριναστούν.
- Τις γυρνάμε όσο πιο συχνά μπορούμε.
- Οδηγίες ψησίματος: Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο 30 - 40 λεπτά πριν από το ψήσιμο.
- Τις σκουπίζουμε με χαρτί για να απομακρύνουμε τα στερεά υλικά.
- Τη μαρινάδα την κρατάμε.
- Τις λαδώνουμε ελαφρώς.
- Είτε τις ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά στην αρχή να είναι δυνατή, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, και μετά χαμηλή (με τακτικά γυρίσματα), ώστε να ψηθούν.
- Είναι προτιμότερο να τις ψήσουμε στη σχάρα (και όχι σε πλάκα), για να στάζουν τα λίπη.
- Κατά το ψήσιμο τις αλείφουμε με τη μαρινάδα.
- Η δοκιμή μας: Χρειάστηκαν -τόσο στη θράκα όσο και στην ψησταριά υγραερίου 18,7 KW- 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά και μετά 8 - 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με τακτικά γυρίσματα.
- Περίπου 15 - 20 λεπτά συνολικά.
- Σερβίρισμα: Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ζεστές.
- Τις πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο.