Εσύ έφτιαχνες σπιτικό ρολό μέχρι σήμερα; Να η ευκαιρία…

30' προετοιμασία
2 ώρες και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Για το άλειμμα

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε το κρέας σε λεία επιφάνεια.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία και βάζουμε τις φέτες σκόρδου.
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το λάδι και τη μουστάρδα, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπέικον για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Ρίχνουμε αλάτι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. ΡολόΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  9. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό (βλ.
  10. οδηγίες σελ.
  11. 40 και 54).
  12. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα, μετά σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε μέτριο ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  13. Βγάζουμε για λίγο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα.
  14. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού.
  15. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  16. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά, να σταθεί.
  17. Σάλτσα: Αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  18. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  19. Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
  20. Σερβίρισμα: Αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
  21. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και αφράτο πιλάφι ή πατάτες βραστές.

Τι πίνουμε: Ενα Roussanne, ένα Βιδιανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών