ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιέςΧοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τις σουπιές.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και μετριάζουμε τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και περιχύνουμε με το ούζο.
  5. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το μελάνι, την ντομάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  6. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
  8. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε το σκόρδο από το ελαιόλαδο.
  2. Μοιράζουμε τα μακαρόνια με τις σουπιές στα πιάτα, ρίχνουμε το λάδι, σκορπίζουμε τα ραπανάκια, τον δυόσμο και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.

Ένα Αγιωργίτικο δεξαμενής, φρέσκο και αρωματικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών