30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη σαλάτα με βίδες, αρχικά, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε στις βίδες τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά, τις ελιές, την κάππαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών