30'
προετοιμασία
12' βράσιμο
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη σαλάτα με βίδες, αρχικά, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Τις ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το λάδι, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε στις βίδες τις ντομάτες, τα αγγουράκια, την πιπεριά, τις ελιές, την κάππαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.