5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χούμους από βάζο με μερακλίδικο κιμά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια για περίπου 2 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να καβουρντιστούν τα κουκουνάρια.
- Προσθέτουμε τον κιμά, μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το κύμινο (ή τη γλυκιά πάπρικα) και το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς και να σωθούν τα υγρά.
- Μοιράζουμε το χούμους σε δύο πιάτα, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και εκεί μοιράζουμε τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρουμε, το χούμους με κιμά, με ζεσταμένες αραβικές πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.