ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιουφιχτά με κουνουπίδι και φυστίκια ΑιγίνηςΣιουφιχτά με κουνουπίδι και φυστίκια Αιγίνης
20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το χούμους

Για τα ζυμαρικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σιουφιχτά με σπανάκι και χούμους στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Ζυμαρικά

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό του βρασίματος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χούμους, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών