
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το χούμους
Για τα ζυμαρικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σιουφιχτά με σπανάκι και χούμους στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Ζυμαρικά
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό του βρασίματος.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χούμους, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.