ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧταπόδι κρασάτο και ξιδάτοΧταπόδι κρασάτο και ξιδάτο
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, το κονιάκ, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου, με σκεπαασμένη κατσαρόλα.
  4. Όταν το χταπόδι είναι εντελώς μαλακό και η σάλτσα έχει δέσει, ρίχνουμε το μέλι.
  5. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Πολύ έντονο πιάτο, ταιριάζει με κόκκινο κρασί, ένα μerlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών