20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, το κονιάκ, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου, με σκεπαασμένη κατσαρόλα.
- Όταν το χταπόδι είναι εντελώς μαλακό και η σάλτσα έχει δέσει, ρίχνουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Πολύ έντονο πιάτο, ταιριάζει με κόκκινο κρασί, ένα μerlot.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.