20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χταπόδι με πατάτες από το Άγιο Όρος, πρώτα βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ακριβώς με τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά.
  2. Το σιγοψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει.
  3. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό (αν και το χταπόδι θα βγάλει και τα δικά του άφθονα υγρά).
  4. Στο τέλος κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο για τη συνταγή.
  5. Βγάζουμε το χταπόδι σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.
  6. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  8. Προσθέτουμε το χταποδόζουμο και 750 ml νερό, αλατοπίπερο, τα σκόρδα, τον πελτέ, την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  10. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
  11. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών