ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες με μανέστρα από το Άγιο ΌροςΓαρίδες με μανέστρα από το Άγιο Όρος

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αστακό με μάραθο σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια με το λάδι σε σιγανή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τον μάραθο και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθεί.
  3. Σε έναν βαθύ ταβά (ή φαρδιά και μεγάλη κατσαρόλα) βάζουμε τους αστακούς με προσοχή να μη σπάσουν τα πόδια τους, ρίχνουμε από πάνω και δεξιά κι αριστερά τους τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια με τον μάραθο.
  4. Προσθέτουμε πρώτα δύο ποτήρια νερό περίπου και κατόπιν τον άνηθο και το αλάτι, μαζί με το πιπέρι, και σκεπάζουμε τον ταβά.
  5. Tα υλικά μας βράζουν σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά ώσπου να σωθούν τα ζουμιά.
  6. Στο τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι και αποσύρουμε τον ταβά από τη φωτιά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών