ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧταπόδι ξιδάτο με πιπεριές Φλωρίνης και καπνιστή μελιτζάναΧταπόδι ξιδάτο με πιπεριές Φλωρίνης και καπνιστή μελιτζάνα Η κ. Σοφία Οικονομίδη μαγειρεύει πίσω από το τεζάκι στον καφενέ που διατηρεί μαζί με τον αδεργό της Μιχάλη Οικονομίδη, στα Θολάρια. Το μενού έχει λίγα και καλά, εδώ και εξήντα χρόνια που οι γονείς τους πήραν το παμπάλαιο αυτό καπηλειό – από εκεί η συνταγή.

10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι ξιδάτο, καθαρίζουμε και χωρίζουμε το χταπόδι στα πλοκάμια του.
  2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει.
  3. Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για ακόμα 10-15 λεπτά, να μείνει μαστιχωτό με μια δεμένη σαλτσούλα.
  5. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  6. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών