10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι ξιδάτο, καθαρίζουμε και χωρίζουμε το χταπόδι στα πλοκάμια του.
- Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει.
- Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για ακόμα 10-15 λεπτά, να μείνει μαστιχωτό με μια δεμένη σαλτσούλα.
- Το σερβίρουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.