Τη συνταγή μάς ετοίμασε ο σεφ Δημήτρης Βρατίδης, βασιζόμενος στο βιβλίο της κ. Στέλλας Σπανού «Καβάλας Γεύσεις». Θεσπέσιος μεζές, που όμως καλό είναι να μη «θυσιάσουμε» ένα μεγάλο χταπόδι για να τον φτιάξουμε. Σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε με τις κουκούλες και τις λεπτές άκρες από τα πλοκάμια που θα κρατήσουμε στην κατάψυξη από αρκετά χταποδομαγειρέματα.

25' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε κομματάκια (το ζουμί το κρατάμε για άλλο φαγητό, π.
  3. χ.
  4. πιλάφι).
  5. «Ζυμώνουμε» το χταπόδι με όλα τα υλικά.
  6. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες (αν χρειαστεί, βάζουμε λίγη φρυγανιά ακόμη) και τους αλευρώνουμε.
  8. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  9. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4 - 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν.
  10. Αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών