ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδοκεφτέδες φούρνου
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 5 - 6 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και από πάνω βάζουμε το χταπόδι με την κουκούλα προς τα κάτω. Δεν βάζουμε νερό (το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά).
  2. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει (χωρίς να γίνει σαν σχοινί). Αν μείνει ζουμί από το χταπόδι, το κρατάμε για άλλο μαγείρεμα (π.χ. χταποδόρυζο).
  3. Βγάζουμε το χταπόδι, πετάμε τα κρεμμύδια, το κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βάζουμε σε δόσεις το χταπόδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  5. Πιπερώνουμε και προσθέτουμε το παξιμάδι ή τη φρυγανιά.
  6. Ζυμώνουμε καλά - πρέπει το μείγμα να γίνει σφιχτό και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  8. Πλάθουμε κεφτέδες μικρούς και τους αλευρώνουμε.
  9. Τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  10. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει (2 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους) και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
  11. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών