ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Vegan chocolate chip cookiesVegan chocolate chip cookies
15' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 27'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα cookies με λευκή σοκολάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανιλίνη.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
  5. Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα που ετοιμάσαμε, βάρους περίπου 40 γρ., και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση τουλάχιστον 4-5 εκ. μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο τα μπισκότα θα απλώσουν.
  8. Ψήνουμε τα cookies σε δόσεις, για 10-12 λεπτά (ανάλογα και με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας).
  9. Όσο είναι ζεστά τα cookies με λευκή σοκολάτα, θα είναι μαλακά, αλλά θα σφίξουν ελαφρώς καθώς θα κρυώνουν.
  10. Aφήνουμε τα cookies, να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Μυστικά

Αν προτιμάμε άλλη σοκολάτα από τη λευκή, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άφοβα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών