Για σίγουρη επιτυχία και ανεπανάληπτη γεύση χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak.

15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Κομμάτια: 20-25

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα (αν τη βάλουμε) και το αλάτι. Τα αδειάζουμε σε 2-3 δόσεις στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε με το ανακάτεμα γιατί θα βγουν σκληρά τα cookies.
  4. Προσθέτουμε στο τέλος τα κράνμπερι (ή τις σταφίδες), τις σταγόνες σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, ίσα να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
  5. Παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα (με κουταλάκι του γλυκού) και τις αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και μεταφέρουμε τα cookies σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Μυστικά

Τα cookies θα μοιάζουν άψητα όταν τα βγάlουμε από τον φούρνο, γιατί θα είναι ακόμα μαλακά. Όταν κρυώσουν όμως, θα σφίξουν.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κράνμπερι

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT