25' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 12

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για τα cupcakes με κάστανο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων ή 12 φορμάκια για μάφιν ή cupcakes (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάρτινα ή αλουμινένια μιας χρήσης).
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν φουσκωτά κεκάκια και η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ενός να βγει καθαρή και στεγνή.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Επικάλυψη

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
  2. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
  3. Έπειτα καλύπτουμε τα cupcakes με μια πλούσια στρώση επικάλυψης και στολίζουμε με τα κάστανα μαρόν γκλασέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών