ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους αχλάδιΜους αχλάδι
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σάλτσα αχλαδιού, καθαρίζουμε τα αχλάδια (περίπου 400 γρ.) και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη (ή το μέλι), το νερό και το χυμό λεμονιού.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις λιώσει η ζάχαρη και κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια.
  4. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και το τζίντζερ.
  5. Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια γλυκιά, ρευστή σάλτσα.
  6. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα αχλαδιού για να συνοδεύσουμε τηγανίτες, κάποια γλυκιά τάρτα ή σε μια αλμυρή εκδοχή, να περιχύσουμε ψητό χοιρινό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών