10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σάλτσα αχλαδιού, καθαρίζουμε τα αχλάδια (περίπου 400 γρ.) και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη (ή το μέλι), το νερό και το χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις λιώσει η ζάχαρη και κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και το τζίντζερ.
- Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια γλυκιά, ρευστή σάλτσα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα αχλαδιού για να συνοδεύσουμε τηγανίτες, κάποια γλυκιά τάρτα ή σε μια αλμυρή εκδοχή, να περιχύσουμε ψητό χοιρινό.