ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά με κολοκύθι, δυόσμο και ανθότυροΖυμαρικά με κολοκύθι, δυόσμο και ανθότυρο
5' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ελληνική aglio, olio e peperoncino με δυόσμο και ελαιόλαδο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες, τα δύο είδη μπούκοβου και μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  2. Αφαιρούμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Με μια λαβίδα για μακαρόνια βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τυρί και τον δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Αποσύρουμε, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT