ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα κοτόπουλου πανέ, αλλά στο φούρνοΦιλέτα κοτόπουλου πανέ, αλλά στο φούρνο
20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αλλιώτικο κοτόπουλο πανέ, αρχικά, χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψιλοτριφτούν.
  2. Μεταφέρουμε το ιδιότυπο αυτό «αλεύρι» σε ένα ταψί.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τις πάπρικες, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο (τουλάχιστον 4 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους) και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντιζονέζ. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Μεταφέρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί με το μείγμα του παναρίσματος και τα κυλάμε σε αυτό ώστε να καλυφθούν πολύ καλά.
  7. Μόλις το λάδι ζεσταθεί (πρέπει να τσιτσιρίσει αν ρίξουμε ένα μικρό κύβο ψωμιού ή λίγο από το «αλεύρι») τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει αλλά να γίνει και στο εσωτερικό του. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλο το κοτόπουλο.
  8. Κάθε δόση που ετοιμάζεται τη μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.
  9. Σερβίρουμε, το αλλιώτικο κοτόπουλο πανέ, ζεστό και συνοδεύουμε με ένα ντιπ μαγιονέζας και γιαουρτιού και λαχανικά στον ατμό.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών