ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονόπιτα, λίγο αλλιώςΛεμονόπιτα, λίγο αλλιώς
40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Για τη βάση

Για την κρέμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Δουλεύουμε σε ένα μπολ, με τα δάχτυλά μας, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να προκύψει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Όσο τη δουλεύουμε προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε σε αυτό τη ζύμη.
  4. Την πατάμε με τα χέρια, απλώνοντάς την παράλληλα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού.
  5. Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Θα δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών