45' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Βάση

Κρέμα

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Δουλεύουμε σε ένα μπολ, με τα δάχτυλά μας, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να προκύψει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Όσο τη δουλεύουμε προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε σε αυτό τη ζύμη. Την πατάμε με τα χέρια, απλώνοντάς την παράλληλα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού. Την ψήνουμε για 20 λεπτά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Θα δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών