ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόπιτα της στιγμήςΤυρόπιτα της στιγμής
15' προετοιμασία
55' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με μυρωδικά και μαυροκούκι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60° C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.
  3. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού τη 1 κουτ. σούπας από το μαυροκούκι.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί η φέτα είναι συνήθως αλμυρή), το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  7. Αδειάζουμε στο ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μαυροκούκι.
  8. Βάζουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
  9. Xωρίς να βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και ψήνουμε την τυρόπιτα για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών