15'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 30 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με μυρωδικά και μαυροκούκι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60° C στη λειτουργία του αέρα.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού τη 1 κουτ. σούπας από το μαυροκούκι.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί η φέτα είναι συνήθως αλμυρή), το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Αδειάζουμε στο ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μαυροκούκι.
- Βάζουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
- Xωρίς να βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και ψήνουμε την τυρόπιτα για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.