ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάριΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάρι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις φακές με μοσχιούς γιαχνί, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τις φακές και άφθονο νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σoτάρουμε τους μοσχιούς μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (οι μοσχιοί).
  3. Προσθέτουμε το ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σι- γομαγειρεύουμε για περίπου λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα θαλασσινά. Οι μοσχιοί θα βγάλουν υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, γι’ αυτό και δεν βάζουμε νερό. Ελέγχουμε όμως και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό (3 - 4 κουτ. σούπας).
  4. Ρίχνουμε τις φακές και 1 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με προσοχή, γιατί οι μοσχιοί έχουν την αλμύρα τους), μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και οι φακές και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  5. Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα και σταρένια παξιμάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών