
15'
προετοιμασία
50' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φακόρυζο με μαντζουράνα, αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα κρεμμύδια, τα κοτσάνια της μαντζουράνας και 4 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Ζεσταίνουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις φακές για 30 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρουν όλα μία βράση.
- Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό προς το τέλος, για να μην κολλήσει το φαγητό.
- Προσθέτουμε τα φύλλα της μαντζουράνας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φακόρυζο.
Ανοίγουμε Βιδιανό, Ρομπόλα, Μαλαγουζιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.