ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικούΦασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικού
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρούστα παξιμαδιού

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι με το αλάτι, την παρμεζάνα, το κύμινο και λίγο πιπέρι.
  2. Αραδιάζουμε τις ροδέλες ντομάτας σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τις ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
  3. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα παξιμαδιού και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. δεν πρέ- πει να τα παραβράσουμε, αλλά να είναι τραγανά.
  5. Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
  6. Οταν είναι έτοιμες οι ντομάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα τις απλώνουμε πάνω από τα φασολάκια. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT