ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα με σπανάκι και κρόκο ΚοζάνηςΦασολάδα με σπανάκι και κρόκο Κοζάνης
20' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη φασολάδα

Για το κέιλ

Διαδικασία

Φασολάδα

  1. Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό, τη δάφνη και το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη δάφνη.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη φασολάδα. Ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις όλων των υλικών. Σκορπίζουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε τη φασολάδα σε βαθιά μπολ, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Κέιλ

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα πιπεριάς με λίγο ζουμί από τη φασολάδα μέχρι να διαλυθεί. Την αδειάζουμε στη φασολάδα και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπεριές και το μαραθόσπορο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το κέιλ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών