
15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με πάπρικα, λεμόνι και τηγανητά κρεμμύδια, πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με 5 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τις πάπρικες και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη 1 κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε στη φασολάδα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στη φασολάδα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.