![Οι θρυλικοί ρεβυθοκεφτέδες της Σίφνου](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/oi-thrylikoi-revythokeftedes-tis-sifnoy-gastronomos-420x560.jpg?v=1721299241)
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη φασολάδα με πράσα και αρωματικά, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.