ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φασολάδα παραδοσιακήΦασολάδα παραδοσιακή
15' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα με 3 λίτρα κρύο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα.
  4. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το μαϊντανό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλατοπίπερο και 100 ml από το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να χυλώσει η σούπα.
  6. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε 1 κουτάλα ζουμί με λίγα φασόλια και λαχανικά και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
  7. Προσθέτουμε το μπούκοβο και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας σχετικά υδαρής πολτός.
  8. Το ρίχνουμε στη φασολάδα και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  9. Αφήνουμε τη φασολάδα για περίπου 20 λεπτά να σταθεί, μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών