ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια χάντρες με ντομάταΦασόλια χάντρες με ντομάταΣε ένα πασχαλινό τραπέζι που στρώθηκε στο κατάστρωμα ενός βαπορέτου που έπλεε στον Βόσπορο με φόντο την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος, άντρες και γυναίκες, κατέφθασαν με αμέτρητες πιατέλες, σαλτσιέρες και δίσκους, φορτωμένα με ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εορταστική πολίτικη κουζίνα. Μαζί, κατέφθασαν και αυτά τα φασολάκια χάντρες γιαχνί που τα έφεραν οι Πολίτισσα Λωξάνδρα Μαής με τη μητέρα της Ελένη.

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8-10 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια χάντρες γιαχνί σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ρίχνουμε τις χάντρες και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Στραγγίζουμε τα φασόλια, κρατάμε το νερό όπου τα βράσαμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, την κανέλα και τόσο νερό (από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη) ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT