40'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Οταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί ή σε ένα πυρέξ και από πάνω σκορπίζουμε τα τυριά.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σκορπίσει ο δυόσμος το άρωμά του.
Λαδερά ελληνικά φαγάκια, γιατί να μην έχουν δίπλα τους μια πικάντικη δροσερή Ρετσίνα;