Η Μαρία Ηλιάκη που μας έδωσε τη συνταγή χρησιμοποιεί μπαρμπουνοφάσουλα, πιο ψωμωμένα, τα οποία χαράσσει στα πλάγια κάνοντας λοξές τομές, έτσι ώστε να κόβει τις ίνες χωρίς να ανοίγει ο λοβός στη μέση.
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα δροσερά φασολάκια από την Κρήτη, κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και 200 ml από το νερό και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.