Η Μαρία Ηλιάκη που μας έδωσε τη συνταγή χρησιμοποιεί μπαρμπουνοφάσουλα, πιο ψωμωμένα, τα οποία χαράσσει στα πλάγια κάνοντας λοξές τομές, έτσι ώστε να κόβει τις ίνες χωρίς να ανοίγει ο λοβός στη μέση.

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και 200 ml από το νερό και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών