ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό βινταλούΧοιρινό βινταλού
15' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε το κότσι σε µια µεγάλη κατσαρόλα και το καλύπτουµε µε νερό. Βράζουµε σε δυνατή φωτιά, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και το αφήνουµε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1 ώρα, µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να αρχίσει να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  2. Περιµένουµε να κρυώσει και ξεχωρίζουµε το κρέας από το κόκαλο και το κόβουµε σε µεγάλους κύβους. Κρατάµε 1 λίτρο από τον ζωµό.
  3. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουµε το µπέικον, το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει διάφανο το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τα φασόλια, τα κοµµάτια χοιρινού, το σαφράν, την πάπρικα,το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουµε.
  4. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα τον ζωµό που έχουµε φυλάξει, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1 ώρα ή µέχρι τα φασόλια να µαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  5. Προσθέτουµε το κοµµένο λουκάνικο και αφήνουµε το φαγητό στη φωτιά άλλα 5-10 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να γίνει το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται, πριν σερβίρουµε.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών