15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα κοκκινιστά φασόλια στην κατσαρόλα με πιπεριές, αρχικά βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.
  4. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  5. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, την οποία ενισχύουμε με αγγουράκια τουρσί, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.

Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο, μονοποικιλιακό.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών