ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαβοκεφτέδες με σος ντομάταςΦαβοκεφτέδες με σος ντομάτας
2 ώρες προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 3 - 4

Για τη σάλτσα ρέγκας

Διαδικασία

Φαβοκεφτέδες

  1. Για τους φαβοκεφτέδες, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 750 ml νερό και τη φάβα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά - 1 ώρα, μέχρι να λιώσει και να πιει τα υγρά της.
  2. Στο τέλος, ανακατεύουμε έντονα για να διαλυθούν οι κόκκοι της (δεν πειράζει αν μείνουν μερικοί).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να κρυώσει και να πήξει καλά.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε με το λάδι του στη φάβα.
  6. Προσθέτουμε το αυγό, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον ξερό κόλιανδρο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
  8. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε τη φάβα σε μικρά μπαλάκια, περίπου 20 - 22 κεφτεδάκια, και τα περνάμε από το αλεύρι.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε τους φαβοκεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
  11. Στρώνουμε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε τους κεφτέδες να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

«Σάλτσα»

  1. Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα ρέγκας και τα βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το μαϊντανό και το δυόσμο, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη ρέγκα, ανακατεύουμε με το πιρούνι να αναμειχθούν τα υλικά και συνοδεύουμε με το ιδιότυπο αυτό μείγμα τα φαβοκεφτεδάκια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT