20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με αυγά ρέγκας, αρχικά, βάζουμε, σε ένα μπρίκι με νερό που κοχλάζει, το κρεμμύδι και το ζεματίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το κρεμμύδι, τα αυγά της ρέγκας, το ξίδι και 50 ml από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το ψωμί, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.

Μυστικά

Αυγά ρέγκας: σε βαζάκια στα ψυγεία ορισμένων deli και σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τα αυγά από 1 αυγωμένη ρέγκα: βγάζουμε τα αυγά από την κοιλιά και αφαιρούμε τη μεμβράνη που τα περιβάλλει - το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι χαμηλότερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών