20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 400 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με αυγά ρέγκας, αρχικά, βάζουμε, σε ένα μπρίκι με νερό που κοχλάζει, το κρεμμύδι και το ζεματίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι.
- Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το κρεμμύδι, τα αυγά της ρέγκας, το ξίδι και 50 ml από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.
Μυστικά
Αυγά ρέγκας: σε βαζάκια στα ψυγεία ορισμένων deli και σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τα αυγά από 1 αυγωμένη ρέγκα: βγάζουμε τα αυγά από την κοιλιά και αφαιρούμε τη μεμβράνη που τα περιβάλλει - το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι χαμηλότερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.