ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες αχνιστές, κρασάτεςΓαρίδες αχνιστές, κρασάτες
10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για τη ρεγκοσαλάτα

Για τις γαρίδες

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πικάντικες γαρίδες με ρεγκοσαλάτα, ξεκινάμε με τη ρεγκοσαλάτα.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια εντελώς λεία κρέμα.
  3. Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε μύτη αστέρι και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Γαρίδες

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 20-30 δευτερόλεπτα, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι απλώς να αλλάξουν χρώμα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καυτερή πιπερίτσα για 1/2 λεπτό, σε μέτρια φωτιά. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε στο μπολ με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε σε μπολάκια τη ρεγκοσαλάτα. Από πάνω τακτοποιούμε το μείγμα γαρίδας και σκορπίζουμε το ξύσμα και το σχοινόπρασο.
  2. Αν θέλουμε, φρυγανίζουμε λεπτές φέτες ψωμιού, απλώνουμε τη ρεγκοσαλάτα σε όμορφη ροζέτα και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τις γαρίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών