10' παρασκευή
Σύνολο: 10'
Υλικά
Κομμάτια: 10Για τη ρεγκοσαλάτα
Για τις γαρίδες
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πικάντικες γαρίδες με ρεγκοσαλάτα, ξεκινάμε με τη ρεγκοσαλάτα.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια εντελώς λεία κρέμα.
- Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε μύτη αστέρι και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Γαρίδες
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 20-30 δευτερόλεπτα, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι απλώς να αλλάξουν χρώμα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την καυτερή πιπερίτσα για 1/2 λεπτό, σε μέτρια φωτιά. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε στο μπολ με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε σε μπολάκια τη ρεγκοσαλάτα. Από πάνω τακτοποιούμε το μείγμα γαρίδας και σκορπίζουμε το ξύσμα και το σχοινόπρασο.
- Αν θέλουμε, φρυγανίζουμε λεπτές φέτες ψωμιού, απλώνουμε τη ρεγκοσαλάτα σε όμορφη ροζέτα και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τις γαρίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.