Η αυθεντική συνταγή γίνεται με τα αυγά της ρέγκας και η διαδικασία μοιάζει πολύ με αυτή της ταραμοσαλάτας.
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Βάρος: 300 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ρεγκοσαλάτα ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του πολυκόφτη το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθεί
- Προσθέτουμε τα αυγά ρέγκας και το ξίδι, το χυμό λεμονιού και το ψωμί. Χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν καλά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σε συνεχή αλλά αργή ροή, χτυπώντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.