20'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σος
Διαδικασία
- Τα αμπελοφάσουλα δεν χρειάζονται το χρονοβόρο καθάρισμα που απαιτούν τα άλλα φρέσκα φασολάκια.
- Κόβοντας λίγο τις δυο ακρούλες τους είναι έτοιμα.
- Αν είναι πολύ μακριά, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3.
- Όση ώρα καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.
- Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και τα αμπελοφάσουλα και τα ζεματάμε για 8-12 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο μαλακά μας αρέσουν.
- Καλό είναι να κρατάνε πάντως λίγο.
- Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
- Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα αμπελοφάσουλα, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη ρέγκα και τα αυγά.
- Σος: Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας.