Πλήρες και χορταστικό σαλατοφαγητό με ό,τι βγάζει το μποστάνι της εποχής.

20' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος

Διαδικασία

  1. Τα αμπελοφάσουλα δεν χρειάζονται το χρονοβόρο καθάρισμα που απαιτούν τα άλλα φρέσκα φασολάκια.
  2. Κόβοντας λίγο τις δυο ακρούλες τους είναι έτοιμα.
  3. Αν είναι πολύ μακριά, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3.
  4. Όση ώρα καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.
  5. Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και τα αμπελοφάσουλα και τα ζεματάμε για 8-12 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο μαλακά μας αρέσουν.
  6. Καλό είναι να κρατάνε πάντως λίγο.
  7. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
  8. Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα αμπελοφάσουλα, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη ρέγκα και τα αυγά.
  9. Σος: Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο.
  10. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών