ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιο φιλέτο με έτοιμη γλυκιά σάλτσα τσίλι και πολύσπορο ψωμίΜοσχαρίσιο φιλέτο με έτοιμη γλυκιά σάλτσα τσίλι και πολύσπορο ψωμί
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα-μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια φιλετάκια με ιαπωνική σάλτσα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τα φιλετάκια, τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαριναριστούν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  3. Στεγνώνουμε καλά το κρέας από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  4. Μεταφέρουμε τα φιλετάκια σε ένα σκεύος και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι ή κατσαρόλα τη μαρινάδα και 50 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε τα φιλετάκια, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  7. Συνοδεύουμε τα φιλετάκια με ιαπωνική σάλτσα με ένα αφράτο ρύζι γιασεμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT