Εύκολο, γρήγορο, ζουμερό. Τέλειο.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα) και έπειτα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.
  3. Στο ποτήρι: Το πιάτο αυτό μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία επιλογών. Και λευκό και κόκκινο. Από λευκά, ένα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτης, και από κόκκινα ένα Αγιωργίτικο.
  4. Συμβουλή: Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε τα φιλέτα ολόκληρα. Σε αυτήν την περίπτωση τα σοτάρουμε μόνα τους για περίπου 7-8 λεπτά (γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο) και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν τα υλικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών