ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο ανοιγμένο πεταλούδαΚοτόπουλο ανοιγμένο πεταλούδα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια και καρότα στο τηγάνι, ξεκινάμε και καθαρίζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα) και έπειτα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε τα φιλέτα ολόκληρα. Σε αυτήν την περίπτωση τα σοτάρουμε μόνα τους για περίπου 7-8 λεπτά (γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο) και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν τα υλικά.

Το πιάτο αυτό μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία επιλογών. Και λευκό και κόκκινο. Από λευκά, ένα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτης, και από κόκκινα ένα Αγιωργίτικο.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών