ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ-φλαν με άρωμα λεμονιούΤσίζκεϊκ-φλαν με άρωμα λεμονιού
10' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 20 εκ. – 8 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φλαν γιαουρτιού με μόνο 3 υλικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Κοσκινίζουμε μέσα εκεί το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. (προτιμότερο με αποσπώμενο πάτο), αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι τα πλαϊνά να πάρουν καφετί χρώμα και να ξεκολλήσουν ελαφρά από τη φόρμα.
  5. Το κέντρο πρέπει να παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό.
  6. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε σε κομμάτια, χωρίς να διαλυθεί.
  7. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα.

Μυστικά

*Παραλλαγή: Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα αντί για το απλό ζαχαρούχο, που θα δώσει γεύση καραμέλας στη φλαν μας. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν ωραίο να προσθέταμε και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι στο μείγμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών