ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνιΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φουρνιστά ρεβύθια με ντοματίνια, ελιές και φυστίκια Αιγίνης στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τα μισά ντοματίνια, τα κρεμμύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι όλα να μελώσουν.
  4. Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τα υπόλοιπα ντοματίνια, το λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια (φτιάχνουμε δηλαδή ένα είδος κονφί, όσο ψήνονται τα υπόλοιπα υλικά).
  5. Βγάζουμε τα υλικά από τον φούρνο, προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τις ελιές, ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ξύσμα, το υπόλοιπο θυμάρι και τα φυστίκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Ένα μεστό, βαρελάτο Σαββατιανό με πλούσια αρώματα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών