ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧούμους μπαρμπαμπιετόλε (με παντζάρια)Χούμους με παντζάρια (μπαρμπαμπιετόλε)
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνι, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις δάφνες, 2 κουτ. σούπας από το λάδι και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη. Θα χρειαστούμε 500 ml. (Aν δεν μας φτάσει, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.)
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 60 ml από το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά.
  7. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  8. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και τα 500 ml από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη.
  9. Βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πάρει μία βράση.
  10. Αδειάζουμε το όλον σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  11. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών