ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι γιαχνί με σταφίδεςΚουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες
5' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6-8 άτομα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το φουρνιστό κουνουπίδι με κρύα σάλτσα από αριάνι και μυρώνια ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το κύμινο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό είναι να κρατάει λίγο). Το ξεφουρνίζουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Το ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές από τα υγρά του ταψιού.
  2. Ανακατεύουμε τα μυρώνια με τα αμύγδαλα και το αριάνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών