Μέχρι να τελειώσει η εποχή τους δοκιμάζουμε τα σπαράγγια σε διάφορες εκδοχές. Αυτή τη φορά σε μια γρήγορη και πεντανόστιμη μπρουσκέτα.

3' μαγείρεμα
Σύνολο: 3'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Αλείφουμε το ψωμί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε φλούδες (με τον τρίφτη ή με τον αποφλοιωτή πατάτας) από τη γραβιέρα Κρήτης ή το μελίχλωρο και τις μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού. Από πάνω μοιράζουμε 12 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος, τις τρυφερές κορφές από 8 σπαράγγια, ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  3. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές.
  4. Συνοδεύουμε με: Πράσινη σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια.
  5. Συμβουλή: Τα στελέχη των σπαραγγιών. τα κρατάμε για άλλα μαγειρέματα - θα χρειαστεί να τα ξεφλουδίσουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών