ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάταςΤοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας
10' προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: Για 4 φέτες ψωμιού (μπρουσκέτες)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φρυγανισμένο ψωμί με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Στη συνέχεια, αλείφουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο.
  3. Κόβουμε τη γραβιέρα σε φλούδες (με τον τρίφτη ή με τον αποφλοιωτή πατάτας) και τη μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού.
  4. Από πάνω μοιράζουμε τοσαλάμι Λευκάδος και τα σπαράγγια.
  5. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  6. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Σερβίρουμε, το φρυγανισμένο ψωμί με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος, ζεστό συνοδεία πράσινης σαλάτας με ρόκα και ντοματίνια.

Μυστικά

Τα στελέχη των σπαραγγιών. τα κρατάμε για άλλα μαγειρέματα - θα χρειαστεί να τα ξεφλουδίσουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών