15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: για 2 τοστ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας, αλείφουμε τα σπαράγγια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.
  2. Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου τις φέτες καπνιστού μπέικον και ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε το πελτέ με το μέλι, το μπούκοβο και την κρέμα μπαλσάμικου.
  4. Στη συνέχεια, αλείφουμε με το αυτοσχέδιο αυτό τσάτνεϊ 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
  5. Μοιράζουμε τα σπαράγγια (κομμένα σε κομμάτια 2-3 εκ.) και το μπέικον.
  6. Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για περίπου 2 λεπτά και σερβίρουμε το τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών