15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: για 2 τοστΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας, αλείφουμε τα σπαράγγια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου τις φέτες καπνιστού μπέικον και ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το πελτέ με το μέλι, το μπούκοβο και την κρέμα μπαλσάμικου.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε με το αυτοσχέδιο αυτό τσάτνεϊ 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
- Μοιράζουμε τα σπαράγγια (κομμένα σε κομμάτια 2-3 εκ.) και το μπέικον.
- Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες σταρένιο ψωμί για τοστ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για περίπου 2 λεπτά και σερβίρουμε το τοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.