Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας γάλα αμυγδάλου ως εξής: Μουλιάζουμε για 1 βράδυ 300 γρ. λευκά αμύγδαλα μέσα σε 1.200 γρ. καυτό νερό. Την επομένη μεταφέρουμε το μείγμα σε έναν πολυκόφτη και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά, έτσι ώστε το αμύγδαλο να αλεστεί όσο γίνεται περισσότερο. Σουρώνουμε, κατά προτίμηση περνώντας το μείγμα από τουλπάνι, αλλιώς από ψιλό σουρωτό, πιέζοντας το αμύγδαλο που μένει πάνω να βγάλει τα υγρά του, για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο «γάλα».
Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον τρόπο, κρατάμε τον πουρέ αμυγδάλου που έχει μείνει στο σουρωτό, τον ανακατεύουμε με 50 γρ. ζάχαρη και τον στρώνουμε πάνω από τη βάση του κανταΐφιού, αντί να βάλουμε τα σκέτα αλεσμένα αμύγδαλα.