ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρδουμπάκια λαδοριγανάταΓαρδουμπάκια λαδοριγανάτα
1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα γαρδουμπάκια, ξεκινάμε κόβωντας την κοιλιά σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους 2 - 3 εκ.
  2. Τυλίγουμε ένα κομμάτι κοιλιά με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. Τυλίγουμε και κάθε ποδαράκι με έντερο.
  3. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα γαρδούμια και ανακατεύουμε απαλά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ένα Κοτσιφάλι-Syrah, ένα κρητικό Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών