40'
προετοιμασία
2' ψήσιμο
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με μείγμα σεβίτσε εσπεριδοειδών, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, και «ψήνουμε» εκεί τις γαρίδες σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να αλλάξουν χρώμα.
- Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη το μείγμα.
- Τις απλώνουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και δίπλα τους, σε ένα μπολ, βάζουμε το υγρό μείγμα.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με κριτσίνια και μείγμα σαλατικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.