ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεβίτσε (ceviche) με leche de tigreΣεβίτσε (ceviche) με leche de tigre
40' προετοιμασία
2' ψήσιμο
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με μείγμα σεβίτσε εσπεριδοειδών, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, και «ψήνουμε» εκεί τις γαρίδες σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη το μείγμα.
  4. Τις απλώνουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και δίπλα τους, σε ένα μπολ, βάζουμε το υγρό μείγμα.
  5. Σερβίρουμε τις γαρίδες με κριτσίνια και μείγμα σαλατικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών