![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
40'
προετοιμασία
2' ψήσιμο
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με μείγμα σεβίτσε εσπεριδοειδών, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, και «ψήνουμε» εκεί τις γαρίδες σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να αλλάξουν χρώμα.
- Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη το μείγμα.
- Τις απλώνουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και δίπλα τους, σε ένα μπολ, βάζουμε το υγρό μείγμα.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με κριτσίνια και μείγμα σαλατικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.